Awak follow kita , kita follow awak balik ! hehe ^_~

Saturday, July 30, 2011

30 July 11


Curi pic ni bwat update blog dari SINI.
Haha.. Mintak Halal taO :D
Nunite -__-"


Thursday, July 28, 2011

Untitled


Haes..
Smalam last day ngan bebudak 4A..
Mengajar ntuk masa ptama jew. Lepas 2 luangkan masa sembank ngan dioram.
TiaP saat yang ada kitoram spend betui2. huish ! lepas nim ta au jumpa dioram ke ta agi -___-"



BgambO ntuk kali terakhir........



Esh ! Tak2 ! Ni bukan kali terakhir.. Kalo ada jOdoh kita jumpa agek..


Dioram memang budak2 baek! Terbaek ! 
Sayam dioram ketat2 ! :)

 Owh ye..

video


Video terbalek! hOho. 
Ta au apa yang kami buat.
Sila jangan gelak yeh. err :D
Tanak kcewakan dioram. sO, saya layan jew. 
Hehehe..
Dioram tiup belon.
Dalam belon 2 ada surat...

So, bila belOn2 2 btemu dgn jarum. 
bOom!! !@#$%^&*
Kua warkah berlagu pilu ! Ouch ! ThanX :((


Terimakasih gak cbb jadek murid ustazah yg paling baek ;)

I♥U   tOo:(

Sayang kalian jugak :(

Saya pom... :(
huhu :(

Urmm...!!




Ni dari mimi.
Dalamnya ada chocolate. Thanx mimi :(




Hazrina ngan hajar yang paling lama nangis. Sampaikan saya ta tau nak pujuk dyoram camana -__-"
Huhu saya ta mara pom kat hazrina. Saya sayang hazrina.
Pestime tenok muka hazrina masa mula2 masuk mengajar aritu trus ilang nebes. btui ta tipu.. Jodo saya mengajar dioram sampai takat nim jew. Nak wat camana kan. Stiap ssuatu da ditentukan Allah. Naseb da ajar pasal qadar & qadar kat dioram. bOlei selitkan skali.
ntuk mereka yg nangis 2 saya bg no fon.
"kalau rindu, ada masalah call ustazah tau.."
ta smpai 5min smp umah da dpt msj dr dioram. haes copet plak.
huhu -_-"




Owh. Ini dari ain. 1 plastik rambutan dy bagi kat saya .hehe
Thanx ain. Tp ain buat muka ngan ustazah smlam. Macam merajuk. Ta au nape. Sdew kut tenok ain mcm 2 hari terakhir saya -__-"




"Ustazah jgn lah benti. ajar la kitoram lagi"
Huhu "Ta boley, ustazah smpai harini jew. Nti ustzah asyikin nak ajar sape lak". 
"kalO macam 2 ustazah ganti cegu math klas ktoram. Cegu math dalam pantang ckunk. please!"

Haess..
MaAf semua!
Bukan saya tanak ajar koram.
Nak sangat. Ni pom berat ati nk tinggalkan koram.
Tp, 2 la...ta boley.. huhu~





Last but nOt least 
Video panas dari dioram..
Thanx tau !
Koram btui2 bwat saya tharu  :(


video




&
Skang saya da mula dibuai rindu..
-__-"




 Saya ta mintak balasan pom dari dioram.
Cukuplah dioram belajar rajin2, jadik budak baik, bjaya dalam idup 2 da ckup buat saya tersenyum. Bangga ada murid macam dioram :))
&
Puas hati dapat cium sowang2 anak murd pompuan saya :D




P/S : Hidup tak selalunya indah, tapi yang indah itu PASTI hidup dalam kenangan. Saya takan lupakan anak murid saya. sorang2 tersemat dikalbu! Aisssy ! :D



Tuesday, July 26, 2011

Last day -___-"


Assalamualaikum.

mmmmm....

Harini hari terakhir saya mengajar di Sk To'deh.
Haess!
Nebes nak g ckOla arinim sama macam nebes 1st2 start keja dulu.
Huu~ tp dulu nebes xcited ckunk nebes cdeww..
urmm!!!

4 da pestime nak bpisah ngn murid2 :(
Huks :'(
Ya Allah!!!!!!rasa macam sebak sangat! grr!! huhu :'(

Lepas ni ...
Tiada lagek bbudak comel cam Najah,Hajar,Nurin,Fadli,Amir & semua2 dak klas 4A. Mmm :(
Tiada lagek Fadli & Ain yang nak tulum bawakan beg & buku2 sy :(
Tiada lagek budak2 yg nak bagi chocolate, rambutan. haess! :(

Waaaaa.............. Da taleh nak merempit da..
Taleh bawak muto laju2 dari ckola smp umah. Huks :(

HUrm ! Saya pasti rindukan semua2:((

........



Penanda buku yg ta macam penanda buku ni saya buat khas ntuk diOram. err ..


Sayam mereka

Sayam....


....... Sayam


Sayam sangat -___-"


Hope dioram suka lah kan..
Ni je kut yg mampu saya bt last2 min. Huu~


Urm !


K lah. Jumpa lagek.


P/S : Hargailah sesuatu 2 selagi ianya masih ada -___-"


Assalamualaikum.





Sunday, July 24, 2011

Contest Zaman Kanak2 :D






Nak jOin sila tekan Sini.
 
Sebelum 2 nak TAG contest nim dekat..
Cik Senyuman.
Cik haruman.
Cik Siti.

Oke. Bileb nampak jew "contest zaman kanak2" nim, haess terus rasa nak jOin.
hehehe..
Tringat plak masa time kecik2 dulu. Seronok tau time 2.

Okey, kita mulakan.
I dulu mmg suka maen macam2 pmaenan. Siap ada geng bagai. Abang i pom slalu ikut jOin. Hee~ sebab dy budak agi masa tut! :D

Nak dijadikan cerita...
Pada suatu hari 2, burung2 berkicauan, ada yang klua bekerja, ada yang bergumbira...

Hehehe..

Seingat i masa tu waktu tengahari,dalam kul 2 lebey kut. Mak ayah i tengah minum petang at dapur :D
I ngan abang i lak ngh sembang at luar. Sembank punyeb sembank tecetus lak idea nak men nyorok2. Haha terus ajak geng yg len men sama. Ta sonok a kan men bdua jew :D

Masa 2 kawan i yg sebela umah jadi, sO, kitoram nyorok dy yg akan cari kitoram.
urm.. abang i tarek  i ajak nyorok at umah. hoho.
Abang i cepat2 masuk dalam almari.
I plak nampak je abang i dlm almari terus kunci almari 2.
Haess.. Hajatnya tanak bagi yg len jumpa.
Abang i yg perasan i kunci almari 2 dr lua trus meraung nk kua..
Mula2 i gelak je kut. Lepas 2 bila abang i makin kuat menjerit. I cuba lah nak bukak almari 2. Tp ta boley.
Da start panik da benarnya masa 2..

Lagek bertambah panik bila kawan2 i datang.
Kawan2 i suruh i cepat2 gtau ayah. I takut ayah mara. sO, i ta endahkan pom sambil try bkak ag almari 2.
Try punye try, cuba punye cuba. Haess ta bolei. Sbb almari lama dy liat sked.huhu
Nak tanak, suka tasuka tepaksa gtau ayah gak..

Ayah i dtg then cepat2 amk kunci bukak almari 2. Haes! Skali ayah pusing kunci 2 terus pintu almari tebukak. Pelik gak. i try banyak kali ta leh pom. Grr!!
& yang paling bestnyew...Bila ayah i datang cubittttt pwut i. Bukan 2 jew siap bagi tazkirah bagai..
Yang ta tahannye abg i blh plak nangis2.
Owlolo menci2!! ngade2 kau kang! haha :D

Actualy. Syukur gak ayah cepat sampai. Kalau ta.. ta tau a ap  jadek ngn abang i. Huhu
Lepas kejadian haritu i da ta men da pemainan 2.
Serik! -__-"


Kami :')


Hee~ Itu cerita zaman kanak2.Tersengih sorang2 bila teringat.
Masing2 dengan perangai masing2..
Bila dikenang balik..memang i tersenyum sorang2 :D



Haes budak2 nim! haha layan jew! Zasss~! :D

video

You are My Competitor



Macam biasa. klip pada banner ntuk jOin :D


Saya Mahu Bersaing Secara Sihat Dengan Blog
Gadis bermata bulat. 
Senyuman. 
Haruman. 
Kasturi. 


  hehehehe :D



Ramadhan Giveaway !


Assalamualaikum. 
Hai semua :D
Oke.Sempena pagi yg mulia ni saya dengan sukahatinya nak menjOinkan diri dlm 1 GA ni. Ececew :P

GIVEAWAY SEMPENA RAMADHAN. Wah! Menarik! tetarik! :D





Sila tekan Sini  ntuk jOin :D

Erm..
GA ni sebenarnya ta perlu bt entry, ta perlu tag kengkwan2.
Hehe. Simple tp menarik! Suka!!
Just yg koram perlu bt ialah :


  1. Follow blog iniwootwoot dan ahmad hasif.com
  2. Like dua fan page ini : Ini dan ini
  3. Share post ini di TWITTER or FACEBOOK atau BLOG
  4. Komen ‘saya dah join’ di post Ini atau post di ahmadhasif.com
  5. Done :)

Haaa!! cenam je an. Men klik2 jew :D
dan..
Lagek bt saya suka bileb tenok adiahnye ^^?


Tempat Pertama : Rm 100
Tempat Kedua  : Rm 80
Tempat Ketiga : Rm 50
Tempat Keempat : Rm 30
Tempat Kelima : Rm20



Nak3 !!! Nak menang!!!! Nak!! nak!!! Erk! Over! haha.
Hope ad rzeki lah ye. Hehe Insyaallah :)
Tp..
Taded rzeki pon........nak wat camanO. SabO jew lah.
kankan. weee~



Tarikh tutup penyertaan adalah :  Hari ke 20 Ramadhan..


Sekian :)

Saturday, July 23, 2011

Qistina 1st GA :)


Assalamualaikum.


Hae :D
Apa habaq disana ^^?
Saya disini sehat sejahtera :)
Diharapkan awak disana sehat sejahtera disamping keluarga tersayang. 
Haha. Mereng ! :D

Oke2 ! 

Sbenarnya taded menda pom nak citeq -__-"
Just rasa macammmm....
nak jOin GA cik qistina lorh malam nim!
Haha acitak2. Acilakut. weee~ :P


Okeh2, koram kalau nak jOin macam biasa klik kat?? banner! pandai :D


Hadiah GA nim berupa tOpUp! 
Dari Rm50 sampailah ke Rm20! Wah2!! Sayasuka2 ! :D

Tanak jOin sOram. 
So, saya TaGkan dekat mereka yg mungkin btuah ^^!





Koram jOinlah taO! :D

Owh ye. 
Due date GA ni 20 Ogos 2011 :)



Sekian.


Friday, July 22, 2011

Apakah ^^?


err?


urm !



Haess :D


Holowh2 :P




mmmmmmm.... 



huhu -___-"




hOho :D


SEKIAN :)


Thursday, July 21, 2011

HB i'cah :D



HB Aisyah :)

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke?? :D



Siti Noor Aishah Mohd Noor :)


Da duapuluhdua taun yek ^^?
haha da besOu kawan saya sowang nim yeee :D
Lama da kut ta jumpa awak..
seingat saya last kita jumpa masa birthday party taun2 lpas kan^^?
Mmmm... bileb lah dapat jumpa lagek?
rindu awak tau..huhu~ :'(


Err..  ^^!
nak bagi adiah jaO..
nak blanja makan, awak kat nilai. Haes :D
sO, ntuk kali nim, saya iringkan dOa ikhlas mengiringi iduP awak :D

moga awak sentiasa sehat ;)
dimurahkan rzeki :)
dipanjangkan umur :)
dikUatkan semangat ;)
dikuatkan iman :)
&
smoga bbahagia selalu dengan tunang awak ;)


HAPPY BUFDAY ^_~

P/s : walau lama tepisah, walau jarak memisah, awak tetap sahabat dihearty :) Sayam Aisyah "da budak buccub":D







Wednesday, July 20, 2011

Sumthing :D



 Haaa ! Masa nk kemaskini document at laPpy td. Jumpalah sumthing ni :D
Tetibeb ase sayang plak nak dlete! sO, saya simpanlah kut. Ngehhehehe :P
Koram nak tenok? haha silasila ^^,




Erk? haha ni ta au sape punyeb, dr sape, ntuk sape ntalah. tP yang pasti dr ym la kut. Hurm.. jumpa dlm laPpy td ^^!
Napak macam sweet jerk kan ^^!  Oke, saya ta dlete.. Simpan jew bwat pekasam. hehe :D



"Jangan takut saya kan ada" hehe :D
   Sweet je kang ^^? heee~ saya curi pic ni dari blOg Mr.ZZ :P
Mintak halal taO! :D



Lagu nasyid nim plak  sum1 bagi kat saya... Tp da lost contact.
but, thanks yeh! :) Saya simpan lagi semua lagu2 yg awak bgi. :)




Buku Fardhu Ain dgn koleksi 1001 Amalan Sunnah ni NAZ bagi :)
Sengaja snap pic ni dulu sbb nak share at fb :P
Masa 2 kalO ta silap sem 4 kut :P
Satu2nya kenangan dari Nazirah. Sayang buku tut! :D




Haaa ! Nampak ta cincin tut ?
Cincin 2 saya beli smata2 nk ganti cincin yg kakak sy bg.
Sbb, cincin yg akak sy bagi da hilang -___-"
err..

Tanak akak sdew tanak akak mara, sO saya kumpul a dwit beli yang agak sama macam yg hilang tut! huhu~
 Tp atas bantuan mak jgk! thanx mak :D




Howlolooo...
Pic cape lak yeh ^^!
Haha if ta silap ni pic anak2 Mak Ayah saya kut ! :D
Tomei je kang ^^? heee sukeeee pic nim! :P



Yang ni Atin(AnakSdarasaya :)
Pantang lepa mata skead mulalah wat aksi ganas..Haha
Ni dy tgh testing bawak muto. huu~ bahaya btui. kang. Tp sempat plak snap pic dy.
mOtif SAJA kasi abg ipO tenOk. huhu :P



Keajaiban d bumi UniSZA :)
Subhanaallah!!
Ada nama Allah kat akar pokok 2.
If ta silap pokok 2 dekat area nk g masjid unisza kut !
Tp skunk pokok 2 da d tebang atas sbb2 tertentu jgk..




Tau ta ap at atas ni? hee~
Ni Kad jemputan pkahwinan :D
Unik, cantek, cumei, sweet, smua2 lah !
kankan..
nanti nak tiru lah sbijik macamni.haha :P
Err..Yang ni ta au bileb saya save. Sayang nak dlete :P


Dan..

Sebenarnya...
banyak lagek!
Haha kalO nak d list semuanya, mau berhari hari ta abes tulis :D
Botik ta? hee~

kOnklusinya :)


“Yang telah berlalu biarkan ia berlalu, yang mendatang hadapi dengan cemerlang. Yeah!”
Tetibeb ^^? haha  hentam sajalah ^_~

Sekian :)



Ubat Keliru = Solat Istikharah :)


Solat Istikharah :)

Solat ini dilakukan untuk mendapatkan petunjuk, terutama bila seseorang dalam keraguan memutuskan mana yang terbaik diantara dua perkara yang diragukan. Jika timbul keraguan dalam hati untuk memilih atau mengambil keputusan dalam sesuatu perkara, 
contohnya: apakah aku harus menolak atau menerima?
Keraguan makin terasa, 
keputusan tidak dapat dipastikan setelah melihat masing-masing ada kelebihan dan keburukannya.


Oleh itu, jalan yang terbaek hendaklah 
menyerahkan pada Yang Maha Kuasa untuk memilihnya. 
Sebelum seseorang mengambil keputusan ia dianjurkan solat istikharah dua rakaat. 


Dengan mengharapkan agar ditunjukkan Allah untuk mendapatkan pilihan yang terbaik.
Jika keraguan masih mempengaruhi fikiran untuk menentukan pilihan, ulangilah solat istikharah dan membaca doanya, walaupun pengulangan sampai 7 kali berturut-turut. 
Selepas itu, bertawakkal kepada Allah, pilihlah salah satu daripadanya, ambillah yang mana arah ‘hati’ lebih cenderung setelah berdoa. Jangan menimbulkan lagi keraguan, yakinlah bahawa itu adalah pilihan terbaik dari yang Maha Kuasa.



Lafaz niat :)
Ushalli Sunnatal Istikharaati Rak’ataini Lillahi Ta’aala
Sahaja Aku sembahyang sunnat istikharah 2 rakat tunai kerana Allah Ta’ala

Rakaat pertama :)
Baca surah Al-fatihah dan surah Al-kafirun

Rakaat kedua :)
Baca surah Al-fatihah dan surah Al-ikhlas


Selepas salam, bacalah doa yang disarankan dalam istikharah.
Dalam berdoa sebaiknya menyebutkan permintaan yang ingin diberikan petunjuk oleh Allah s.w.t. misalnya: “Ya Allah, jika hal ini….(sebutkan namanya)”




Doa Istikharah :)





Maksudnya :)
“Ya Allah, aku memohon petunjuk memilih yang baik dalam pengetahuanMu, aku mohon ditakdirkan yang baik dengan kudratMu, aku mengharapkan kurniaMu yang besar. Engkau Maha Kuasa dan aku adalah hambaMu yang dhaif. Engkau Maha Tahu dan aku adalah hambaMu yang jahil. Engkau Maha Mengetahui semua yang ghaib dan yang tersembunyi.
Ya Allah, jika hal ini (***) dalam pengetahuanMu adalah baik bagiku, baik pada agamaku, baik pada kehidupanku sekarang dan masa datang, takdirkanlah dan mudahkanlah bagiku kemudian berilah aku berkah daripadanya.
Tetapi jika dalam ilmuMu hal ini (***) akan membawa bencana bagiku dan bagi agamaku, membawa akibat dalam kehidupanku baik yang sekarang ataupun pada masa akan datang, jauhkanlah ia daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya. Semoga Engkau takdirkan aku pada yang baik, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas setiap sesuatu.”

Amin :)


P/S : Waktu yang terbaik ialah pada 2/3 malam (iaitu sekitar pukul 2 pagi). Bagaimana pun boleh dilakukan pada bila-bila masa dalam waktu yang di haruskan sembahyang contohnya selepas maghrib.InyaAllah, Allah akan tunjukkan pilihan yang terbaek ntuk kita :)


Juga jangan merasa kecewa andai ternyata dalam keputusan yang dipilih menimbulkan keinginan yang tidak disukai. Ingatlah bahawa ini adalah yang telah digariskan pada azali yang tidak dapat dielakkan, besar kemungkinan mengandungi hikmah, membawa kebaikan dimasa akan datang, hendaklah tetap mempunyai husnuz-zOn kepada Allah.





Firdaus Life : Berkawan Dalam Kumpulan



Mari Kita Sama-sama Berkawan :)
hehehehe..


Nak jOin? sila klik pada handfOn en.Firdays ok! :D

Sekian.


Tuesday, July 19, 2011

GIVEAWAY :- Anniversery Izzaty Hedry & Wazir Yang Ke 5 Tahun.


Nak jOin? hee~ klik banner nim :D


Wah! Bakal sambut Anniversery yg ke 5tahun yek ^^!
TANIAH tau Izzati & Wazir :)
Bukan senang nak jage hubungan sampai ketahap tuyh! 5 tahun ^^? Uii ! Satu jangka masa yg sgt lama. hehe Cayalah! Tabik spring ni. Kalian hebat! :)
Moga hbungan koram akan terus terus TERUSSSsss kekal campai lah ke jinjang pelamin, dapat anak yg comel2 & hiduP dengan bahagia. Selamanya :) Insyaallah :)
 Psst :
Izzati jadek gF yang sopan santun tau! jangan nakal2..hehek :D
Wazir jage izzati elok2  yek! Tamo gadO2 ! haha :D

Okey! itu saja.
heee~ kalO ad tersilap kata, kite mtk soei yee ^^! 
Bubye :D