Awak follow kita , kita follow awak balik ! hehe ^_~

Wednesday, December 26, 2012

Dalam dinginnya embun pagi



Aku gadis lemah…
Yang sering lelah dalam nafasku sendiri
Yang sering terhambat oleh batasnya waktu dinihari
Yang sering tersungkur dalam ranjau berduri
Yang sering rebah tak terdaya bangun berdiri
yang sering sesat dalam hembusan kabus tak bertepi
yang masih tercari-cari..
hidayahMu ya Ilahi


Ingin aku mengadu padaMu,Ya Rabb
Dengarkanlah rintihan lemahku ini
Sujudku menghambakan diri dalam sunyi
Dalam heningnya suasana malam
Dalam dinginnya embun pagi
Agar diaminkan oleh jutaan malaikat
Agar segala pintaku Engkau berkati


“Ya Rahman,berikan daku ketenangan hati
Sepertimana yang aku harapkan
Sepertimana yang Engkau janjikan”

amin ya rabb :')

Sekadar hiasan :')


Tuesday, December 25, 2012

Banjir datang lg :'D


Assalamualaikum. (tak jawab dosa, kalu jawab sayang. heheh :D

Haa. Qyn datang nak ceqhita pasal banjir. hehe tp jangan isau sked2 saja~ :P


24 DICEMBER 2012.

Masa ni hujan x benti2. omputih kata "non stop" HAHA. sebenarnya time ni qyn da kalut da. pasaipa?
pasai qyn kan nak exam. Final exam lak tuh. sape x kalut hoih. exam da la ari ahad. skg maseh kat kg ag. Mak qyn pom da mula stat bisim bisim. dya bukan ape isau takut qyn x leh amik exam. xpe. bisim laa.. qyn paham mak. hehe :DDD. yela, sape x isau kan kalau dalam situasi cengini ;D


 Qyn plak tgk muka memang slamba giler. taded riak risau langsung.siap bolei gelak2 bagai ag. jalan sana, jalan sini. tp kan. dalam hati, Allah saja yg tahu mcmana perasaan qyn masa 2.huhu. yela, kalu la qyn x sempat amik exam, macamana? hua x sanggup tambah sem lagik. cukupcukup la -,-"

hurm. ikut plan qyn gi terengganu tumpang keta member, tp sebab i naik, dy xberani bawak keta, so, tpaksa a qyn ngan geng2 laen naek bas :P (sokey sarah, qyn paham. kalu qyn ad keta pom qyn mesti x berani nk drive kan ^_^
dan.  awal2 tu abg qyn cakap nk anta terus g terengganu.yela risau takut i naik tp bincang punya bincang. lastlast ta jadek. dy kata dy nak anta la plak jmaat atau sabtu. 

 tp kan. last last abg qyn x jadek plok. hua kita tgk a macamana nanti :P

* jauh meleret :P heheh. well, masa ni, air baru naik paras kaki2 qyn jew.. anak2 sedara mmg sonok la main, yela leh lompat2 dalam i. sebab i masa 2 maseh cetek ^_^




25 DECEMBER 2012

hari ni hujan x benti benti turun dari malam sampai la ke pagi. 
Bukak bukak jer mata i da penuh keliling umah. hua hua tekejut den haa :D
tp bila tengok je air, xtahu knpa risau yang smalam terus hilang nta kemana, kul 8am je terus siap kua rondaronda keliling kampung dengan perahu ayah. semangat. macam la x penah banjir.heh heh :D

tapi kan, i tengah naik. cepat sangat naik, dari satu anak tangga ke satu anak tangga. Haes risau datang lagik. esh eshh :'D

kerisauan makin beraja, bila kawankawan yang laen da nk start gerak ke UniSZA.
qyn gak a terperangkap dalam banjir. tsk tsk -,-"



Xpe. xpe :DD
in sha allah, banjir x lama kut. tengok malam ni pom x hujan. esok harap2 cik matahari memancar2 dengan gahnya. amin :))


Jom. 
cuci mata tengok i.hehe :DD




Ni area umah abang qyn yang 1st :D
umah dy masa ni paras pinggang. tapi 2 pagi tadi. sekang mst lagi dalam. besh kan. besh berenag :D


Fatin test pelampung baru. Untum la x basah :P



Berjemur ^_^
Haha bajet omputis la sangat :D


suka ngat leh main air :P
men air sampai begerak2 mulut bgetar2 badan. HAHA lucu :DD


:D



Memang kes ta sayang muto la ni, tengok selamba jew abang qyn bawak motor main air. HAHA


HAHA layan jela :DD



Faris :DD
Ni area umah qyn.
masa ni ad lagi 1 anak tangga nak naik umah.
tapi air tgh btahan skang. btahan maksud qyn is x naik & x turun :D 


harapharap la x naik lagi seinchi kan. harap sangat :PP




:)


** malam ni hujan da reda. hope esok air surut la sked2 yeh :PP
hoho. dear banjir pleasee be nice 2 me. pleaseee :'D
next year kita maen samasama agi. tau tau!! :DD


** Doakan ^_^







P/S : esok mesti ada bantuan beras, gula dan gandum. tau sangat. heh heh :DD

Kbai. 


Lots of Love :

QYN :)


Monday, December 24, 2012

Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !"

Assalamualaikum.

haa. ada segmen lagek. hehe :P

nak join klik banner at bawah. hokei ^_^



P/S : Jom BW & Follow mollow beloG :PP

Kbai <3

Saturday, December 22, 2012

FIVERS HIJABIS GIVEAWAY BY MV





Klik banner ntuk join ^_^



Syarat-syarat :-

  • Wajib Follow blog Mrs Violet (SINI
  • Follow twitter (SINI) *wajib bagi yg ada twitter*
  • Buat entry bertajuk "Fivers Hijabis Giveaway by MV" , letak banner dan link kan ke entry ni.
  • Tag sekurang-kurangnya 2 orang rakan blogger *pastikan mereka tahu*
  • Hantar link entry di comment box cbox di sidebar.


Senarai Hadiah "Fivers Hijabis Giveaway By MV"

Kat bawah ni merupakan senarai hadiah untuk Fivers Hijabis Giveaway. Gambar kt bawah ni bukan gambar sebenar ye . credit to Mr Google. Gambar yg sebenar, wawa akan upload kan kemudian. Hadiah mungkin akan bertambah, bergantung pada budget dan juga penyertaan korang. Wawa akan tambah hadiah kalau penyertaan melebihi 100 peserta.

HADIAH UNTUK TOP REFERRAL
  • Kalendar + Hadiah Misteri 
                   
HADIAH UNTUK TAG PALING BANYAK
  • Kalendar + Topup RM 5 + ??
      
HADIAH UNTUK ENTRY MENARIK DAN KREATIF
  • Kalendar + Tudung bawal pelangi
      
HADIAH UNTUK 25 PESERTA TERAWAl
  • Kalendar (x 25 pemenang)


HADIAH UNTUK RANDOM / CABUTAN BERTUAH

  • Cotton Shawl (x2 pemenang)

  • Bawal 2 tones (x1 pemenang)

  • Bawal Obama (x1 pemenang)

  • Bawal Pelangi (x 1 pemenang)

  • Topup RM 5 (x2 pemenang)

Hope you like it. Walaupun hadiah ni sikit je dan tersangatlah simple, MV harap korang suka dgn hadiah yg MV tawarkan. Good luck uollsz


P/S : sapesape nak adiah sila lah join. ye?
Gud luck :D

Tag kepada :

1. Wana
2. Eniey




Sekian :)


Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir

Assalamualaikum. x jawab dosa, kalu jawab sayang. eceh :P

Haa nak join lagi. Giveaway. hehehe. boleh? 

Klik banner ntuk join. tau! :D




Comei kan banner dy. belog empunya GA pun cun melecun.
Ta caya? singgah le SINI :)



QYN <3

SEGMEN : I want more followers for blog and more likers for fanpage !!


Assalamualaikum semua. Hai bloggers :)

Ta payah nak ceghita banyak. tengok tajuk pun korang2 da tahu pasal ap. kankankan ^^? heh heh :DD
Da lama diri ini x menjoinkan diri dengan segmen. so, hari ini apa salahnya kan :D

just guna hujung jari anda dan klik jew banner at bawah. sonang. rite? haa klik la ntuk join!! klik jangan x klik ^_^





Dan. Jangan segansegan klik like :

Fan Page saya :

http://www.facebook.com/pages/Kauilhamkusakinahblogspotcom/265472676911722

Pesbuk :

http://www.facebook.com/ct.saqynah

&

follow me at : 

http://kauilhamkusakinah.blogspot.com.


hehehe itu saja. Assalamualaikum ^_^


.QYN.

Buat SITI SAKINAH ;)




25/November/1990.

Seorang bayi perempuan d lahirkan.
Ayah mengazankan ketelinga bayi.
ibu menguntum senyum d bibir.
kakak & abang yang lain gembira tak terkata,
kerana punyai adinda baru sbagai teman.
Alhamdulillah.
SITI SAKINAH d beri nama.
Syukur d hati atas kurniaan.
diharap bayi yang d lahir sihat walafiat
dan.
 bakal mjadi penyeri buat kluarga semua.


25/November/2012.

duapuluhdua tahun kini berlalu.
bayi yang tadi kini dewasa.
menjalani kehidupan, mengharap redha ilahi juga keluarga.
d bumi penyu melanjutkan pelajaran.
Ijazah Sarjana Muda Usuluddin jadi pilihan.
terus terusan melangkah mengejar satu citacita.
moga beliau berjaya dunia jua akhirat.
Moga beliau sentiasa mampu menguntum senyum d bibir ayahanda juga bonda tercinta.
moga beliau mampu mjadi anak kebanggaan keluarga.

Doakan beliau dalam meniti perjalanan hidup insani.
In Sha Allah. amin :')



Buat beliau :




 Selamat ulangtahun ke duapuluhdua,
ye. saya tahu. blated :D

* moga sentiasa gembira. 
* sentiasa kuat/tabah/gagah ntuk teruskan hidup.
* sentiasa pandai menjaga hati orang trutama ibubapa, family & kawankawan.

* moga berjaya dunia & akhirat.
* menjadi anak solehah buat ibubapa tcinta.
* moga berjaya mgenggam segulung ijazah. Insha allah :)
* moga temui jodoh pilihan hati yang soleh. Insha allah :')

* moga citacita yg satu bakal jadi KENYATAAN.

amin.



P/S : Dari Qyn ntuk diri sendiri. hua hua ^_^


Friday, December 21, 2012

:')



aku gadis lemah yang berpura gagah.
bertongkat bangun enggan d papah.
kerana dia pergi meragut perasaan.
mencuri hati tanpa kasihan.




QYN

Thursday, December 20, 2012

Test kamera baru :D

Kelu lidah untuk berbicara, apatah lagi mcoret rasa. Untuk itu kubiarkan gambar berbicara dengan nadanya tsendiri. Untuk sekadar sekadar saja :')



KLIP CIK GADIS TUDUNG HITAM NTUK TUMBESARAN :)













KLIP KERUSI NTUK IMEJ YG LEBIH JELAS :)


Last :

i

<3


:)






.QYN.




Wednesday, December 19, 2012

Tamat sudah :)

Assalamualaikum semua (:

Alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. :))

 tamat sudah kuliah semester111 :) Err.errr.. anda nak tahu sesuatu? hehe. jauhhhhhhhhhhhh didasar hati. aku gembira. sangat! :DDD yela, tak sangka aku da abes kuliah sem 3.. xsangka aku da lalui sem 3. So, kiranya aku ada lagik 3sem nak abeskan degree :D ahhh~ xsabar xsabar xsabar.!!!!!!!!. heh heh bajet je kan :DDD

siyes, aku akui, mmg sem ni mcabar.. menduga minda & perasaan. tapi, dsebalik 2, aku dapat pengalaman. suka!sbb apa? sbb aku mampu harunginya. HAHAHA. sapesape yang baca entry ni konfirm meluak kan. ahhh biarlah. da aku rasa macam ni. aku luah jela apa yang aku rasa. keke :D

Semester ni aku berkenalan dengan erti "kerjasama, muafakat", aku bkawan dengan erti "usaha, gigih siapkan kerja", aku bcinta dengan erti "tabah". aku aku aku mendalami makna sebenar sabar.. & aku juga sedar hubungan psahabatan penting dalam dunia d kampus, ahh bukan saja kampus d mana2 pun sahabat itu penting.kankan. apa2 pun aku gembira. sebab aku ada wana,ila, iniey, sarah, fiqah, eda, fira, naz, ika,  dan sahabat(s) yang laen yang sentiasa ada d belakang aku, menolak aku saat aku ketebelakang :') mberi semangat saat aku ttunduk jatuh, menasihati saat aku keliru. Thanks awak semua. Tanpa sahabat(s) semua siapalah aku~ again & again THANKS guys for every single thing, jatuh, bangun, marah, sakit hati, gembira kita bsama. kan? aku SAYANG koram semua. Ikhlas. aku tak tipu. :')

Nway, ntuk pengetahuan, 30 december bmula Final Exam aku & all bebudak degree at UniSZA. yang aku punya COurse bmula 30dec 2012 shingga 8 Jan 2013. harap semuanya baek baek saja. doakan yeh :')

Aku da print slip exam. ni haaa. haaa haaa apa senyum senyum. hehehe :DDDD



















Okei okei. Pic slip exam ni sekadar hiasan okei. tiada makna lain. tau! :P well, peringatan dari aku buat sapeSape bebudak uniSza yg tak print slip exam blh da nak print slow slow. kankan ^_^
sebaiknya print dua la ye, bukan ap, skadar ntuk sediakan payung sblm hujans. beringat la kan. ye la mana tahu 1 hilang blh amik yg lgi 1. betui tak ^^?.


Hmm.
sebab smalam da abes kuliah, sebab semalam last classes. sebabb smalam last tests. So, dengan automatically nyeb harini bmulalah minggu mentelaah bOoks. heh heh :DD

bunyik jew study week, hois geruns aku. keke. yela x au nak start subjek mana dulu. ehee :DD

tapi kanss... aku rasa aku balik kampung dulu.wehehe.. jumpa mak jumpa ayah. mintak maaf mintak ampun. Mohon mak ayah doakan ntuk final exam kans. alah kira amik semangat dengan tatap wajah mak ayah puasPuassss kat kg dulu la, baru leh jawab exam setenang yg mungkins. HAha ye ye je tut :PP

haa. yg buat aku nak balik lagi. sebab kakak aku pom balik kampung jugak this week. weheheh. xsabar aku nk jumpa kakYas. rinduu!!! :'DDD

Tapi. aku berat hati jugak nak balik, sebab rumet aku aka bFF aku x balik. slalu kalu aku balik, dy pom balik. tapi. kali ni laen. huhu~ Harap wana jaga diri. study rajenrajen yeh. again, takecare :')

K lah. gerak dulu, flight da tggu. hehe

Assalamualaikum <3



~ QYN (:


Saturday, December 15, 2012

Sesuatu


Ruang yang kosong d hati manusia selalu tcaricari sesuatu ntuk diisi samada dengan..
kasihsayang, 
harapan, 
mahupun 
semangat. 

Tapi kadangKadang apa yg datang pada kita bukan sperti apa yg kita harapkan. kan ^^?

Yang ada cumalah kekecewaan, ksedihan & ksunyian

** Semoga harini ktabahan & ksabaran menemani kita 
dan.
 in sha allah hari esok Allah akan anugerahkan azimat pengubat luka smalam. hOpe so~ :)


Cinta VLOG <3

Thursday, December 13, 2012

SepupU kawin. hep hep Horeyy! :D :D :D


Belog ni da jadik tempat aku hupdate & aku sendiri baca. hua~ :P 
kat belog ni gak tempat aku meluah rasa hati~ melepas geram. mengumpat, meng'itu dan meng'ini. heh heh :D
 btw, abaikan kisah sedih tadi. yeye?  HAHA kadang2 aku terjiwang jugak. biasalah manusia xleh lari dari perasaan2 tu kan, so chill~ :PP

Saat ini masa ini aku nak kongsikan kisah bahagia, kisah bahagia seseorang. dan. seseorang itu adalah sepupu aku. Taniah SUNA, aku bahagia melihat kau bahagia. teruskan tersenyum  ^_^



13 November 2012
bermulanya 1 kisah, tarikh keramat buat sepupu aku suhana @ lebih mesra dgn pangilan SUNA yang selamat melangsungkan perkahwinan dengan pilihanhati beliau yang juga merupakan senior aku dulu. (skema molek weh ayat.HAHA). erk. Apa apa pun. Alhamdulillah. Congrats weh :D
kecik je kan dunia ni. Pusing situ pusing sana, tuttut2 nga abg azhan jugak dy wat toklaki. HAHA :D
Sekang abg azhan da jadik ustaz kat unibersiti aku.. huhu sOo, kalu jumpa dy or dy dtg rumah ke aku rasa lagi selesa panggil dy ustaz dr abg.. Lagi beradab. Kankan. HAHAHA





Haaa.... Ni la Suhana aka SUNA aka SUE aka PUNA. Blablabla :DD

Erk, 
tak napak la plak dy punya gambar. 
oke.
kita zoOm it. kih kih ;D




Haaa. clear? :D
Ehm.Ni la dy empunya nama tadi. wehehe ni bukan zoOm da, ni kira laen punya pic. :D

Wei, ikhlas Aku suka jugak tengok pic dy. Weheh comei. Kankan ^_^

Muka dy sejibik macam mak sdara aku, kiranya mak sdara aku zaman muda mesti comei macam Si SUna ni kan.. tak percaya muka dioram sama?
oke oke
aku tunjuk bukti.
cew bajet jew :DD

taraaaaa!!!




Haaa.. ComeiComei! 
hambek kau 2x puji.hee naseb dya x tau aku ada belog, kalu tdokk!! Habesla duk senyum sorang2 kea. Hua mbebel je lebeh~ abaikan. hehe :P

Tadi 2 kannn pic si suna sblum kawin. Nak tengak pic dy selepas diijab kabulkan ?
Okei
jom :D
jom :DD
JOMMM :DDDD
Jom heboh hebohh... HAHAHA :DD

Psst , aku memang nak share pun kat sini. Sekali sekala si suna menghiasi laman blog aku ape salahnye. Kan suna kan. Berseri seri belog aku dek adanya pic kau. HAHA peace ^_^v



 Alhamdulillah, 
dengan hanya sekali lafaz Suhana Deraman kini menjadi milik Azhan Zaf. moga perkahwinan kalian berkekalan hingga ke akhirnya`amin amin amin :)





Muka dua dua ceria kan. Suka aku tengok :)




Jauh disudut hati, aku harap ustaz azhan tak kan sekali kali mengabaikan spupu aku. Harap dya dapat jaga dan terima sepupu aku seadanya.
Sebab. Walau apa pun terjadi. Aku tetap sayang kau suna :’)
sepupu aku yang selalu ada time susahsenang dulu. sepupu aku dunia akhirat. <3




:)




Walimah mereka di adakan d Masjid Beijing Rantau Panjang. Sekadar majlis akad nikah sahaja, majlis kesyukuran in sha allah pada bulan 2 nanti. HAHA pada yang mengenali jemput2 a datang. Tau! :D




Congrats to both of you :)














To 
my beloved SUNA :




Moga bahagia sentiasa menemani walau dimana kau berada. Teruskan perjuangan walau kini sudah bertukar status. Jadik isteri yang solehah tau! Aku sentiasa doakan kau dari jauh ^_^



~ QYN ~







Kesilapan yang mungkin tak di sengajakan. I am Sory :(







Haritu  tu sebenarnya saya sajasaja nak test awak.
Saya bukan apa just nak tahu awak betul2 srius dgn saya atau tak.
X tau plak masa 2 awak betul2 amik srius.
Saya tak pandai nak pujuk awak.
Saya senyap. Biarkan masa yang baekkan hubungan kita.
Tapi.
Seminit dua minit. Sehari dua hari belalu. Sminggu duaminggu meninggalkan.
Awak senyap tanpa berita.
Awak diam tanpa sepatah kata.
Kenapa?
Marah sangat kat saya ye?
Mestilah marah kan.
Saya tahu. Sapesape yang duduk kat tempat awak mesti bengang.
Saya tahu itu memang silap besar saya. MEMANG! -,-“

Awak
Saya mesej awak x reply. Saya Call, awk  biarkan voice mail jawab.
Saya nak explain semuanya pada awak.
Tapi awak menyendiri. Diam dan diam.
Sebab awak diam. Saya delete nombor awak. Yela . saya juga punyai maruah.
Saya malu. Nampak sangat saya terhegeh-hegeh. Kan ? :’D
Hati Saya memang xtahan, nak contact awak sangatsangat. Tapi minda saya x bagi.
Ego jugak kan saya.

Awak
Masa terus berlari
 meninggalkan 1001 kenangan yang terbina..
bila saya teringat awak.
Saya hanya boleh Pejamkan mata.
Bayangkan wajah awak.
& setiap kali saya bayangkan awak
Ada mutiara jernih mengalir.
 Ahhhhh~!
Rindu. Rindu sangat :(
& setiap kali saya ingat awak. Saya cuba mesej ngan orang lain ntuk ubatkan hati sendiri.
Tapi. Setiap kali saya mesej ngan orang laen, setiap kali 2 buat saya makin tringat awak.
Nak tahu kenapa?
Orang lain x sama macam awak
X boleh ganti awk.
X boleh buat saya gelak.
X mampu hilangkan rindu saya pada awak.

Awak.
Sampai satu masa,
Saya muhasabah diri sendiri.
Saya pujuk hati yang walang.
Saya sedar jodoh bukan berpihak pada kita.
Saya betul-betul da putus asa.
Mungkin .
saya xperlu buangkan masa menunggu awak yang  ntah dimana..
Mungkin saat ini awak betul betul membenci saya.
Mungkin saat ini awak kepunyaan wanita lain.
Mungkin saat ini awak suami orang.
Huhu sapa tau.
& mungkin saat ini. Dengan kalimah BISMILLAH d  bbir, Saya lepaskan awak pegi.









P/S : Mungkin ini kali pertama dan terakhir saya mnulis tentang awak. Cukuplah saya membiarkan diri  tersasar jauh mengingati awak. Cukup cukup sudah saya mendera hati saya. Cukup cukuplah saya menyesakkan kepala memikirkan awak..
Saya ingin terbang. Bebas daripada memikirkan semuanya berkait dengan awak.

Doakan~ 


~QYN~




Wednesday, December 12, 2012

Janji~





Hari ini aku sedar bahawa janji itu jugalah cuma sebahagian daripada kata-kata.
Dapat dirubah, boleh juga untuk dilupakan.
Memberi janji mungkin mudah untuk melupakan.
Tapi menerima janji sampai mati diingati.
Ada waktunya janji juga menjerut hati sendiri semata-mata untuk kegembiraan orang yng kita cintai.






 ~HACKS.