Awak follow kita , kita follow awak balik ! hehe ^_~

Saturday, January 26, 2013

SEGMEN : "WHO IS THE LUCKY ONE ? by HANNA & KK "

Assalamualaikum. Hae Hanna, KK, n  xlupa, bloggers semua yang singgah :)

hee~ qyn nak join segmen cik Hanna n KK ;) Jom la join sama, banyak HADIAH tau!! ;DD
Klik cik banner ntuk join, aloh. macam biasa :)



Qyn tagkan pada : 


hee~ pada yg kena tag tuu jangan marah haa~ nak ajak join samasama je, together2. x salah kan?kankan :D
wehehe :DD


Sekian.


Friday, January 25, 2013

Segmen : I Follow You,,You Follow I by Siti Aisyah Khalil

Assalamualaikum. Hai :) urm urm!!!! qyn borimm -,-"
nak join segmen blh? muehehe :D

Klik banner kalo nak join skalist ;D






Follower(s) terkini : 553.



Qyn nak tagkan pada :


3. Pu3 Ela
4. Pada sesape saje yang terbaca entry ini ;D

Hee~ join leee geng yeah ;D

Sekian.




Header kenang kenangan dari cik SD ;)


Assalamualaikum. Hae....!! selamat pagi semua ;D

Okai.. straight pada tajuk la yee, qyn dapat Header dari cik SD yang yang baheb hatii.. Baekk sangattt!! ;DD hee~ actualy qyn da plan slow2 da nak tukar header sblum2 ni. Tapi dsbbkan ad kkangan2 sked dan ad sked sft suka nangguhkan koje. So, tbengkalai le plan qyn hituuu.. huu~ & kbetulan laa plaP tjumpa post cik SD. hee~ rezeki qyn la tuuu. kankan ;) Alhamdulillah :))

Nak tengok header baru qyn? hee hee~ :DD

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaa~ 




OuCh!! ada gambar. heee~ :DDD
 cOlourfull~ weee :PP
Simple :P but. nice :')
Qyn suka sangatsangat....!!! Thanks cik SD. Thanks... !!
 i luv u lahs.! muehehehe ;DD

Owh.. sebelum tlupa. qyn pom ada kenang kenangan buat cik SD.
Scroll bawah..
.
.
.
.
.
.

Scroll lagikk.
.
.
.
.
.
.
.

Cakkk!!
.
.
.
.
.
.



Hee~ dOodle pink cenderajiwa dari qyn.
qyn x tahu nak bagi apa as balasan..
Harap cik SD terima apa adanya ea :')

hee~ :P
segan la ;DD
qyn baru belajar buat doodle. kalO x cun, co co cowiiee yeahh! har har :DDD


P/S: pada sape yang nak kenal cik SD ngan lebih2 dekat, buleh singgah Super Dreaming, mana tahu kut2 leh dapat header pwee lagik. hik hik ;')
  & alang2 tuuu like le page beliau kat SDblogpage. :DD

Sekian.

Assalamualaikum..







Thursday, January 24, 2013

Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1

Assalamualaikum. Hai ;)
Jom sertai segmen mega 3000 follower by Blog 3 dalam log 3 dalam 1. Klik incip banner ntuk join samasama ;D





Apa 3000 Follower? Biar betul? Tipulah!

Anda tidak percaya? Cuba lihat calculation di bawah ini

          1 Bulan = 30 Hari

x    1 Hari = 10 Follower

-------------------------
1 Bulan =  300 Follower
-------------------------
Tengok baru 300 mana ada 3000 Follower? Tunggu sekejap mak cik, pakcik, atok, nenek B3D1 belum siap lagi.
300 Follower X 12 Bulan = 3600 Follower





Best kan ? So apa lagi yang anda tunggu? Jom jom. join ramai2.hee~ :DD

Sekian. 


Tutorial Copy banner dari segmen :)

Assalamualaikum. Hee :D

Qyn datang nak jadek cegu sekejap. Boleh kan? :DD



Okei, tadi ade adik manis request tutor for copy banner dari segmen. Hurm. senang je dik :D


Ikut step ini okei :)

1. mula2, adik klik new entry, yela, nak join segmen kan. kena buat satu entry.

2. Next, Adik pegi dekat entry orang yang buat segmen tuu.. Right Klik banner beliau dan copy. 

3. Paste kan dekat entry adik. Senang kan ;D 

4. Last, adik copy plak link url entry orang yang buat segmen tuu dan klik pada banner yang adik dah paste tadi. kemudian klik button link..... 
Kat mana button link tu? boleh tengok contoh d bawah ;)



Dan. Pastekan link url yang adik dah copy tadi dekat kotak web address. Pun boleh rujuk contoh d bawah.hehe ;D



Tekan "Ok"
Selesaii :PP


Erk. Faham ker? muehehe ;D

Kalau x paham buleh tanya. ye? ;D
All de besh ;D

Sekian ;)




Banner Giveaway by AzzahSaid :)

Assalamualaikum.


Hee~ Sape nak banner free blh klik banner dbwah hokei ;D







Nama : Kauilhamkusakinah
Warna : Merah + Pink :D


Sekian.




Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~

Assalamualaikum. Hai ;D Jom. join segmen cik KasihLestariAbadi ;DD

Macam biasa klik cik banner d bwah ntuk join ;DD




Jumlah Follower Terkini : 519.

Segmen d buka bmula semalam dan akan berakhir pada 9feb2013.
hee~ jom jom. jom heboh2kan segmen hini.

Kbai 



Awesome Photo Contest by Shadhira


Assalamualaikum. Selamatpagi dan salam maulid rasul bt semua umat Islam khususnya ;D
erk erk :P
Dipagi yang indah kali ni qyn skali lagi ingin menjoinkan diri dalam satu Contest hini. muehehe ;D

Klik cik banner ntuk Join sama ;)






Every successful person has a painful story but Allah will assure that every painful story has a successful ending. rite? ;D

Barang2 yang paling baik ialah barang2 baru.
Tapi bagi qyn kawan2 yang paling baik ialah kawan2 lama. Sayang mereka2 d atas. Rindu saat pjuangan bsama :')

Hee~ Done :)

Qyn Tagkan pada semua yang terbaca entry hini. hee~ join jangan x join. hau ;D

Kbai






Wednesday, January 23, 2013

1st Giveaway By Puterikasih.com

Assalamualaikum. 
Next Giveaway from Cik PuteriKasih.hee~

Memandang kan giveaway kali ni d tag oleh dua orang sahabat baek qyn Cik Wana & juga Cik Aini. So, qyn dgn senang hati ingin menjoinkan diri skaki. Harap2 tergolong dalam golongan org2 yg btuah kang. in sha allah kalo ad rezeki. kalo x dop nok wat gano. ork Ork? ades, tubik bhs klate plok.wuhuu :PPP

Nway pada Sesape yang tengah2 tade kj, tgh free, blhlee klik2 banner d bawah dan join sama duakaki dengan qyn. muehehe ;D



“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia


Erk. Qyn tagkan pada
1. http://mohdfauzrin.blogspot.com/
2. http://cahayasenyuman.blogspot.com/

Sekian. bai :P


1st Giveaway From Mailey Jayley

Assalamualaikum. Hai. Selamatmalam adek2 kakak2 abg2 pakcikmakcik2.. xtdo ag? heheew. mrapu saja :PP
okei2 :P Memandangkan malam ni free & internet agak laju, so, qyn rasa nak join giveaway from Mailey kut. Giveaway ni d tagged oleh sedari Cik FD. Boleh klik SINI ntuk singgah ke blog cik FD. :D

So, macam biasa, klik banner ntuk join :D




Dan. memandangkan hadiah2 dari Giveaway ni Gempax dan ada lagi penambahan hadiah. So, qyn dengan ikhlas hati Tagkan GA ni kat :


Giveaway ni akan tamat pada 30 jan 2013. So, korang, join tau jangan tak join ;D

Sekian :)


Salam Maulidurasul :')



Jom samasama selawat keatas junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W..

Salam Maulidurasul buat semua umat Islam :')






Topup Giveaway by FD :)

Assalamualaikum. Hai. Selamat Malam :)
Qyn datang nk join segmen lagi barangkali. hehe Thanks miss FD sebab invite.heheh :P

Korang pom jom lee join skaki. kalau btuah boleh dapat topap pwee. hee~ nak join jgk? awlolo :PP macam biasa klik je banner at bawah hini. HAr haR :DD



Done :) qyn nak bBlogwalking plak. hehew. Kbai :)


Follower ke Limaratush. :"D

Assalamualaikum.
Hai :D
Salam hari rabu semua :')

Hm.. masuk ni da masuk minggu ketiga agaknya qyn bcuti. muehehe :D borim gak au spOsen. Tp xpela~ xrugi pun kan luangkan masa kita bsama family. ;D

Erk.
Actualy entry ni khas uat InciP follower qyn yang ke limaratus. hew hew :DD baRu lima ratus da heboh ang.. esh eshh. wat malu kokram jas.HAHAu :PP
em :DD
Kali ni Follower btuah qyn is Lelaki :')
 Ouch Big Thanks to you guy,




 sebab sudi jadik follower belog qyn yg serba kekurangan hini. huhu :DD

Btw, jom kite bekenalan dengan beliau. hee~ 
Nama beliau d alam blogger is  Mat Sahaje. hua Cantek nama bro! HAHA :D
well~
Belog beliau d beri nama : Sukahatidownload :D
huhu :D 
Kat belog beliau hini ada pelbagai software aPplications. So, kalau korang nak boleh leeee download itu dan ini :D

 Macam2 ada kat belog beliau ye. Such as :

Android Applications, Android Games, Android Themes, Android Widgets, Churp Churp, Emulator, English Movie, English Music, Full Album, HD, Malay Movie, Malay Music, Mediafire, Mp3 English, Mp3 Malay, Music Video English, Music Video Malay, Music Video Other, Nokia Symbian Games, Nokia Symbian Software, Nokia Symbian Themes, Other, Paid Version, PC Software, PSP Games, SAYS, Thai Movie, Trick, TusFiles, Tutorial, TV, Wallpapers, Windows Mobile 6 Applications and etc :)


Korang singgah la kalau nak hape hape, incip MAt bagi download free2 jew. muehehe :D

Jom tekan SINI untuk ziarah kebelog beliau, dan ringgan2kanla follow si dia ye.hehe~ :D


Sekian. Kbai :)



Segmen: Follow Sampai Puas Hati!!!

Assalamualaikum. ehmmm :DDDDD
lagi.. nak join segmen dari kenalan blogger. hehe jom ramai2 kita join segmen beliau :) nak join? macam biasa scroll bawah dan kelik si encip banner :D





My page :


Done :) haha :D
okai. qyn nak beradu da..

SelamatMalam.

P/S : Sebelum tdo jom baca
Ayat Kursi :)
3 kul :)
Doa sblm tdo : Bismikallah huma ahya wa amut..
&
Alfatihah ntuk kedua ibubapa tak kira mereka maseh hidup ataupun sbaliknya..

Nite :)

Assalamualaikum ..


Segmen : + Follower 2013


Assalamualaikum.
Erk. Nak join satu segmen lagi. blh? muehehe :DD
Klik banner d bawah ntuk join. haes macam biasa lee :PP


Followers skarang baru mencecah 491

Mula berbeloging awal tahun 2011, so Senior kut :)

Done.

Kbai.


Segmen : Jadikan Follower Overload :D

Salam. er. selamat tengahmalam n selamat awal pagi. hehew :D
Sebelum tdo. serasa macam mau join 1 segmen lee.. muehehe :DD

Klik banner at bawah ntuk join sesameee hokey :PP



Done. Kbai :DD


Sunday, January 20, 2013

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Assalamualaikum.
Hai selamat papapagiiii semua. he he :D
Qyn nak join segmen ni. huhu sape yang x join ag jom join sama :D
Klik banner ntuk join. erk :PP


End  15 februari 2013 :D

Kbai


;'D



Klik ntuk TUMBESARAN



Nikmatnya... 
Bila kita punya masalah :')
Kita terduduk malu
dan
rebah d hadapan Allah...

Segala rasa bisa diluah tanpa had.
Bila kita bdoa pada Allah, 
bukan bermakna kita ingin memberitahu Allah apa yang kita inginkan, sebab....
Tanpa kita beritahu pun, 
Allah sudah tahu segala apa yang ada dalam hati kita.

Cuma,,
Kita mengadu tanda kita bergantung pada Zat Allah yang maha besar... Tanda kita berserah selaku HAMBA ALLAH yang lemah...



Moga hidup kita dipayungi mardhatillah...
In Sha Allah...


Saturday, January 19, 2013

SHORT SEGMENT BY NAA

Assalamualaikum :)
Erk. Qyn join segmen lagiii :PPP
hee~ klik banner at bawah ntuk join skaki :DD



Header Blog Qyn ye ^^?
adess malu sebenarnyeeb nak letak. tapi.
da syarat kan.
So :'P

ni dia :D

Lagenda Budak Baik ;)


Dan..

Page Qyn.


Hee~ itu saja kan? 

K bai :)


Segmen Tambah Followers 2013 By Hotmasakini

Assalamualaikum.
Hai :). xda buat apa kang, so qyn join segmen.hehe :DD



Klik banner ntuk join, macam biasa la ye :DD

Done? Gud :) Kbai :D


NEXT : Doodle buat Cik Aini a.k.a Miss Durian Sonata :)





Assalamualaikum.
Hai semua :D
Aesy, ponat kawe heh berEXERCISE ke blog org itu dan orang ini. heh heh :DD

Okai :P
Seperti yang di janjikan.
Doodle cik Aini da qyn siapkan :)
EHem2 :P
Pesanan qyn buat Cik Aini :
Sila jangan Gelak hau :D
Dan. jgn komen lebeh2 , heee almaklumla qyn x gheti sangat bdoodle2 nim.wehehe
So , harap cik Aini terima seadanya :DD

Scroll bawah
.
.
.
.


3
2
1

.
.
.

Dan...

Cakkk!!! :D





Doodle Khas buat Cik Aini.
HAHAHA :DDDD






Untuk Cik Aini.
Selamat Bholiday :D
Ingat qyn sokmo deh ^_^
hee~ ta sabou tgu doodle dari cik aini :PPP
Takecare :)

Assalamualaikum 



Thursday, January 17, 2013

Doodle buat Cik Wana :D


Assalamualaikum.
Hai. :P apa habaq semua :D

Hee~ teringat qyn pada satu janji antara qyn, wana dan aini. Ehe. Kitoram janji cuti sem ni nak belajar buat doodle. Dan akan kasik pada setiap salah seorang antara kitoram.. :)) Haritu, kalau ad yg perasan qyn ada buat entry pasal doodle dari cik wana. dan harini, qyn plak yang akan buat doodle khas untuk cik wana. Heh heh :D yang cik aini punya pun qyn da otw buat. So cik aini. Tunggguuuu :PPP

Ntuk cik wana, ni 1st try qyn tau. So, xdela shantek sangattttt. x semenawan dan sesantek doodle dari cikwana pn :P. Heee xpe. biasa la kang. Ana budak baru belajar, kalo salah enti tulum2 la ajarkan yer. Kih kih :PP

Dan.
Dan..
Dan...







Beginilaaa ghupeee doodle dari jejari tangan qyn. 
HAHAHA… :DDDD 
haaa cik wana. Sila jangan gelakkk hau!!!!! hini 1st try hokai. So, harap maklum. Keke :D


Ehem ehem…
:DDD
Ada lagi…..
satu lagiii...
Hehe

Scrolll bawah….
.
.
.
.
.
.
dan.

Taraaaaaa!!!!
:DDD
2nd try :D






Heh heh :PP
Harap cik wana terima doodle dari qyn apa adanya :D
hee..
Selamat Malam.

Assalamualaikum.






Tuesday, January 15, 2013

Kuih CARA MANIS ntuk minum petang :)

Assalamualaikum. Hai hai... Haiii :DDD
Selamat petei semuO. hihi :D
korang wat pe je? :DD
Da makan makan? :DD
Mmmm... Qyn baru lepas bakar kuih cara manis :P
Sebenarnya umah qyn, bahagian dapur tengah dalam proses d baiki. so, mak qyn upahla spupu qyn buatkan, sebab dy memang tukang rumah pun. kalau suruh dy murah sked la dari tukang2 rumah yg laeenn.... dan. kerja spUpu qyn pun agak kemas serta teliti. sebab tuuu mak qyn, kakak2 qyn kalau nk baiki rumah or nk buat rumah baru kitoram just upah sepupu2 jew :PP


So, sepuPu qyn akan rehat pd waktu pg dan tengahari. And!. Biasanya bila waktu tengahari qyn akan masak la something ntuk dy isi perut. hew hew :DD

Nak masak ape kan. Qyn da la x ghetii masak2 nim. hehe kalau kakak qyn ad laen loo :P so, ntuk mmudahkan keja qyn, qyn just pilih benda2 mudah jew ntuk d sediakan. Such as like Puding Caramel, Puding Roti, Puding Laici, Donut, dan kuih cara...HAHA yg pastinya. bahan2 yang akan qyn masak kena le senang dan mudah ntuk dapatkan bahan2 nye. kalau cerewet qyn malas nak buat. HAHA :DDDD. 
So, harini qyn masakan kuih cara manis buat sepupu qyn :DD

Mm., disini qyn kongsikan bagaimana  nak buat kuih CARA MANIS ikut cara qyn. hehe :DD

Bahan2 Nyeb :D

3/4 cawan tepung gandum
4 cawan santan kelapa (nak sedap guna yang fresh)
2/3 biji telur
3/4 helai daun pandan
Beberapa titik pewarna hijau
Gula pasir secukupnya, sebagai inti
Garam secukup rasa (bagi rasa lemak2 masin)
Sedikit minyak masak, untuk lenser acuan


Cara2 menyediakan beliau Si Cara Manis :-)

  1. Daun pandan dicuci, potong kecil dan kisar bersama santan, kemudian tapis. Satukan bersama tepung gandum, pewarna hijau, telur dan kacau rata sehingga sebati, tambah garam secukup rasa. Kacau dan Ketepikan sebentar.
  2. Panaskan acuan kuih cara (acuan kuih baulu) atas dapur gas, bila panas kecilkan api pada tahap minima. Sapukan sedikit minyak masak pada setiap ruang acuan (guna daun pandan yang dilipat, diikat dan diracik hujungnya) atau kalau korang nak senang just amik sudu kecik dan letak minyak sked dalam acuan :).
  3. Bila acuan dah seakan2 panas. Isi adunan tadi dalam bekas bermuncung (kole atau teko) atau korang blh guna senduk dan tuang dalam setiap acuan tadi hingga hampir penuh. Letakkan sedikit gula pasir pada setiap kuih (anggaran 1/3 camca teh). Tutup permukaannya acuan dengan tudung periuk. Masak hingga kueh menjadi pucat dan tidak melekat bila disentuh. boleh pakai garFu ntuk tahu dy melekat atau x :P
  4. Berhati2 keluarkan kuih dari acuan dan sejukkan. Ingat! sapukan sedikit minyak pada acuan setiap kali memasak kuih yang baru. Hidangkan untuk minum petang.... 

SEKADAR HIASAN

Done! Senang kan? kankankan? :DD

heee. klah,, qyn nak minum petang ngan kuih Cara manis qyn.
Nak join skali, mehla ke Rantau Panjang :DDD
HAHA. kbai :)








Follower ke-empatratus :) Big thanks to her :DD

Assalamualaikum.
Hai hai hai :DD
Koram da bfez ke niii??
Ke ta bangun agi... xbaheb tahu tdo pagipagi.. 
mak qyn kata x masuk rezeki, ayah qyn kata susah dapat jodoh. qyn plak kata x cool a bangun lewat... HAHAHA bajet je kan :P macam la qyn ni x penah bangun lewat :PPP

Okei Okei :D

Qyn punya follower dah mencecah empatratus. baru masuk 400 da kecoh kan. ape la qyn ni. HAHAHA :DD
tapi.
ap ap pun.
alhamdulillah lah. hehe  
Big thanks pada yang sudi follow belog qyn, belog yang x seberapa ni.
Belog yg banyak kekurangan ni :'')
 Thanks :'))
Nway,
Jom. kita bTaaruF dengan Follower bertuah belog qyn. Follower ke 400 :PP
okei.

Scroll bawah :PP
.
.
.
.
.
.

Sentiasa Love~
Klik header ntuk ke belog beliau


Header beliau :D
 SIMPLE. tapi UNIK. Qyn suka :D
Sentiasa love, mesti penuh dengan kasih sayang ni cik adik ni. kankan.HAHAHA 
okei okei.
Da bekenalan dengan belog dy kan...
So, kita bkenalan plak dengan tuan punya belog.
Nama beliau Niena :)
Comei kan nama. secomel tuannya :DD
Cantek, manis btudung. Sejuk jew qyn tengok.hehe :D




Ni lee ghupeee adik niena :)
Betui kan qyn kata. COmei :D



Adik comei ni brasal dari kedah :')
Masih belajar. kat SMK Kulim. :D
Kalau x silap adik ni berumur 14 tahun. HAHA 
betui ke dik? :D


Beliau ni.. Hate DuckFace. ohOho :PP
akak pun x suka duckface dikkkk. macam ape ntah. kankan :DD

&

she loves suwet smile :')
awlolo :P 
So, sape sape yg nak rapat ngan adik nina ni kena sentiasa senyum lah ye, jgn masam2, x helok ntuk kesihatan.. HAr har :DD



Buat adik nina yg comei loting ni :

Belajar rajenrajen tau :')
Jadik anak dan muslimah yg solehah :)
Jaga diri, jaga maruah jaga tingkahlaku :D
Akak doakan yg terbaek ntuk adik.
Again thanks sudi jadik follower akak :)


Dan..
Pada mereka yang singgah baca entry qyn, qyn nak ajak korang ramai2 kita tawaf + follow belog adik manis ni. Klik SINI ntuk terbang ke sana.

Sekian.

Qyn :)