Awak follow kita , kita follow awak balik ! hehe ^_~

Thursday, April 14, 2011

Tipetua muka awekmuda macam baby ;)




hey guys...
 dah 4:37AM suda...

ouchh ! selamat pagi .. :)

arghh , , tak ngantUk u! -__-
ada yang maseh x tdo ke? or masing2  da dibuai mimp   ?
klukkluk, klekklek...bluck!!.. tetttt !!!
hurm..okeh ! i mengaku i tak leh tdO  ! tade sape nak teman i time2 nei.. sedew  ;( naseb ada belOg, leh luah2 ,  ! ;)

by da way ,  b4 saat dan waktu pagi nei belalu i nak share lagi tips kat koram, suka x ? heee ;)
tips ap ea ? !

okeh kali nei makcik2 , abang2 kakak2 , mesti suka bila baca tips yg i nak share ! ;)
AND tips yang i nak share is :

TIPS AWEK MUDA KAK ;) 


walaupom kat sini ada yang maseh muda, muka maseh cam baby and sebagai2 nya, i rasa tak salahkan kalau u orang nak praktikan dari sekarang ! as the saying goes, practice makes perfect ! bila kita praktikan dari sekarang, nanti bila da tua2 skead x payah la nk kekok sangat ! botik x ? haha :D


okeh okeh...

since da pagi ..
ouch !! tak yah cita la kan. Muka anda, anda dan anda biasanya akan berminyak selepas bangun tidur..
betul tak ? :D

sO, suka i ingatkan , inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah..

yes , Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat ke atas Nabi 3 kali. psst , jangan lupa tau Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan di bawah dagu. Pusingkan jari anda ke pipi,pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi.

Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi.

Perlu diingat, jangan sekali mengurut wajah anda dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan. janganjanganjangan !! :-/

Sejurus bangun pagi baca doa, tau !  amalkan petua ini sebelum mandi dan gosok gigi.
Masukkan air dalam mulut selama 10 saat dan selawat 3 kali dalam hati. Kemudian, baru diteguk.
 Air liur pada awal pagi mengandungi enzim yang boleh menjadi penawar, kemudian barulah menggosok gigi.

Baca ayat 35 hingga 38 surah Al-Waqiah setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala ;)

Setelah solat subuh, bacalah surah Yusuf kemudian minum tiga teguk air suam.
Mudah-mudahan wajah kelihatan berseri dan awet muda. amin !;)

Setelah itu lakukan senaman ringan.
Hirup udara segar dari luar dan jalan tanpa memakai kasut di halaman yang berumput. Geselkan kaki di atas rumput yang masih berembun.

Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. ingat , Mulakan dari telunjuk kanan sehingga kelingking jari kanan, seterusnya kelingking jari kiri ke ibu jari kiri dan diakhiri dengan ibu jari kanan. Amalkan menanam kuku dan rambut yang dipotong atau gugur mudah-mudahan mendapat berkat di dunia dan akhirat

Semasa berdandan pada waktu pagi baca selawat di kedua-dua telapak tangan dan rautkan ke muka beserta niat dalam hati supaya diindahkan wajah seperti wajah Nabi Yusuf AS. Amalkan setiap pagi tau.

Ketika makan, janganlah disulam dengan minum air. X ELOK !!
Minumlah setelah setengah jam selepas makan ;)

Rajin-rajinlah membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah.

Amalkan solat tahajud.

Sentiasa tenang dan bersikap positif.

Mulakan sesuatu urusan dengan nawaitu yang baik dan niat kerana Allah.

Maafkan semua orang sebelum tidur.



dats all ;)

selamat mencuba ^_~

2 comments:

HARUMAN KASTURI said...

hehehehe..suka2..semuanya dengan bacaan al-Quran..bgus tips ni....

Siti asSaqynah. said...

Jangan lupa au, cuba !! :D