Awak follow kita , kita follow awak balik ! hehe ^_~

Tuesday, February 19, 2013

Saya Mahu SAIZ 'S' :D




Maka saya protege OBESITI !

Berikrar,
bahawa sesungguhnya
akan menumpukan
seluruh tenaga dan usaha saya
bagi mencapai berat badan ideal

dan menjaga
pemakanan saya
serta perut boroi saya
dengan penuh kedaulatan dan kesusilaan

berlandaskan prinsip prinsip yang berikut

1. Kepercayaan kepada DIET.
2. Kesetiaan kepada MENTOR.
3. Keluhuran ketika BERSENAM.
4. Kedaulatan sayur SALAD.
5. Kesopanan dan kesusilaan.


Heh heh. Kbai :D




Monday, February 18, 2013

Dudel darri AsmadiAkmal :P

Assalamualaikum. Hai :) apa khabar smua? harap semua sht2 sahajaaaa. :D
Da lama x hupdate belog. haess~ kangan kangggannnnnnn!!

Errr :P
 Sebelum qyn menjejakkn kaki ke UniSZA qyn hingat nak hupdate la siket.. buat pgubat hindu kat belog nti :P
 sebabb bila da sampai U, qyn jarang sangat bukak belog. xtahu la nape. da jadik tebiat. erk. hehe :P


Btw. d spanjang baki2 cuti sem yg da nak abes ni qyn dapat hagi dudel. walaweh! :P cun, cumel, buat qyn gelak je bila tgk cik dudel tuu. hik hik ;) Haes.. murah plak rezeki dudel qyn kalini yo..  HAHAu.


Nak tengok dudel qyn dapat? :D
jom ;D
Scroll bawah...
.
.
.
.
.
.
scroll lagi
.
.
.
.
.
.
Lagi.... hehe
.
.
.
.
.
.

Cakk


Hini ler ghupe nye.. kiut kan ;PP kankankan^^?
hee... pandai org yg mbuetnye hitu :P 

ehhh.. ade agi...
satu lagii..
hehe



:P
Hini pun dia bagi. Hee. big thnks 2 uuuuu.......!!!
comel. qyn suka. hehe


okeh. The dudels hini qyn dapat dari cik ASMADI.. hehe tq ye madi :D susah2 jew buat dudel huntuk qyn.. comei.. thnks :) heheheh :DD

eHH... sebelum tlupa. qyn pun ada dudel ntuk madi. hehe 
.
.
.
.
.

Cakk!!!




Hini dia ghupenyebbbb. HAHAHA.. 
terima le seadanya keyh.. 
Psst : maapla deh qyn x ghoti nak buet dudel laki. kekok je & + qyn pun baru blaja. so kalu x cun, co co cooo coowiiie yeh. heh heh :P

Ers.. Nway. pada yg singgah sini, qyn nak ajak korang tawaff belog madi. boleh? jumlaaa.. kita meriahkan lagi belog beliauuu.. kelip ASMADI ntuk ke sana. Pom pom :DDD

P/S : MADi peace yaw ^_^v

ASsalamualaikum.


Saturday, February 9, 2013

Abah.. adik nak kawinn....

RAMAI kawannya sudah berkahwin. Dia juga teringin ada suami! Farhana, anak bongsu yang celupar dan keras kepala ini kemudian terdesak memilih lelaki yang baru putus tunang sebagai suami. Apa cerita?

Alif lebih penyabar berbanding Farhana. Mereka tinggal serumah, tetapi tidak sebilik. Perangai Farhana yang ‘angin kus-kus’ sering timbulkan sengketa. Empat bulan si suami gigit jari, baru dapat tidur sekatil. Itupun dengan janji pinjaman peribadi RM50 ribu. Amboi…

Rumah tangga yang baru bahagia, mula bergoncang bila Salwani muncul. Bekas tunang Alif ini, rupa-rupanya isteri Jay Hezmi, lelaki kasanova di Facebook yang suka pukul bini. Lebih mengejutkan Alif, Farhana juga sedang dijerat oleh lelaki yang sama. Nasib baik isterinya tak lut dengan godaan palsu.

Mereka berkomplot membantu Salwani bercerai dengan Jay Hezmi. Kerja gila ini akhirnya berjaya. Namun hati Farhana terluka bila Salwani belot dan mahu jadi isteri kedua. Farhana angkat kaki mengundur diri. Namun kerinduan membunuh egonya. Dia tidak bersedia melepaskan Alif pergi. Dia mahu jadi intan payung di hati suaminya seorang.






P/S : Novel bakal terbit Mac hini. X sabau nak kai Baucer rm250. ngeh ngeh :PP
Psst : abah... qyn pun nak kahhhwiiinggg juggakkkkk!!! Ups...!  HAHAHA ~ 

Kbai.


Friday, February 8, 2013

Dear ALLAH..







Serahkan pergantungan secara total hanya kepada Allah SWT :-) Kita tiada daya upaya apa jua melainkan dengan izin-Nya.

~ Sham Kamikaze

Tuesday, February 5, 2013

Dalam diam..










Siapakah gades ini ?? :P






[IMG_0049.JPG]



Piiiiwiiiitttt :DD
cun seyh..
da la cun, cumel hagi...
heee~ siapakah gadis ini?

JumJum.. kita bkenal kenalangs. hee~ :)

Nama beliau Meyra :)
Nama fenuh qyn ndak tau bah~ HAHAu :D
Okei.. Miss Meyra ni berasal dari Sandakan Sabah. ouch!!! Jauh jauhhhh jauhhh!! HAHAHA! qyn x penah2 menjejakan kaki ke negeri sabah. hua :D
 in sha allah suatu hari nanti kut :P

Btw..
Meyra merupakan Follower qyn ke henamratush. hik hik :D
tefuk tangan sked.. HAHAHA bajet je kau kang. baru henamrat da heboh hebohhhh. hapee harrr :PP
 owg lain bhibu hibu x bisim pun. aigooo~!!! hee abaikang. keke :PPP
apa apa pun. bwet cik meyra :
thank u so much!!
Thanks meyra atas kesudian kitak mengfollow kamek. hee
 tharu tharuuuu.. tharuuu sungguhhh!! :DD
nanti rajen2 le singgah blog kamek hagi. key2? :D



Erks :P 
btw, qyn nak mtk sori hau sbb hamik pic awak tempek kat belog qyn tanpa kebenaran. Sori keyh :D
and..
Pada kalian yang singgah baca entry ni, jum samasama kita terbang ke blog cik Meyra.  hee~ Just klik banner & terbang ke sandakan. heh heh  kai jari pun bolei kan, xperlu beli tiket pun. :DD





Sekian. Jumpa lagik :)

.QYN.





Monday, February 4, 2013

Thanks cik Aini yg osem. :D

Assalamualaikum.

psst.. qyn dapat doodle ... qyn dapat dooodleeeeee!!!! yay yeahhhh!!!! ~ cun cun cunnn!!! cumel. hehe :DDDD

doodle dari cik aini. hee~ cumel a cik Aini...
cumel sgt. 1st tengok da buat qyn x tahan. hehhehehe
rasa nk nk nk.... gelakkkk!!! HAHAHAHA.. nak gelak guling2!! HAHAHAHA... HAHA :DDD
xtahan xtahan.. hua hua :DDD
 ouch! telebih suda~ hee~  :D

ers. ntuk pgtahuan gelak ni bukan sbb x comei hau. no no no~!! 
qyn nak tgelak sbbb... cumels sangat sangat.
qyn bangga dgn cik Aini. bangga! hee :P
bangga sbb cik Aini bjaya gak siapkan satu doodle :D



 Thnks mukcik, i luv u.. i luv da doodle. hee~ :DD
nanti qyn print qyn tempek btui2 dalam bilik qyn hea.? halau nyamuk. Hak hak :D

P/S : sengaja qyn x letak doodle cik aini kat sini... sbb nak bikim suPrise.... hee~ nak tgk???,, klik SINI. :)

Sekian..


Taniah Fatihah & selamat pengantin baru :")



Assalamualaikum.
Hai semua :) Munim :D
aloh. lama sangat x jenguk belog. rinDuu! :P
Sekang da masuk february, maknanya.....
ad gud news :DDD
 & 
also bad news. huuu~ :((

The gud news is wedding spUpu spapak da dekat, kakak2, family pastinya bkUmpul.bgelak ketawa, kongsi hitu dan hini. melepaskan rindu. wah! x sabau xsabau!!!!! xsabau nk tguuu saat hituuu :DD 
rindula... rindu rinduuuuuu sangat kakakkkk!!!! 
rindddduuuuuuuunyeeeee!!! huu~ huu~
aiesy, Hua macam la kakak bc kan.hurm :'D
erks~
The bad news nyeb plOp is, cuti da nak abes. huk huk :'(
Tanak g ganu agi. tanok :(
 tanokk!! huuu~ 

Ouchh.
:P
 Jauh merOyan. hiks :D
abaikan :'D

cbenarnyeb kang.. qyn bt entry ni khas ntuk Fatihah.
Sahabat qyn. Yeah! :)
Sahabat sperjuangan d zaman remaja, d zman penuh dengan gelak tawa :') kadang2 terselit rindu d hati pada teman2 lama.. 
Yela, lama sangat kami terpisah, tpisah dek mengejar cita masing2.. huu last qyn jmpa fatihah x silap lepas sPm(2008) dan klmarin 2feb (2013) qyn jumpa kembalii. Jmpa ntuk samasama meraikan hari bahagia fatihah. Taniah kawan :') 





Singgahsana Raja Sehari :')
Cantek :D
  haie bila la plak giliran sa..sa.. saya. hess2 :)3




Ehem Ehem :DD
Kenalkan. Si jelita ini ler empunya nama tadi. Fatihah~
Fatihah, awak cantekkkkkk sangat d hari psandingan.
saya tumpang hepy. Suka tgk awk senyum. 
awk senyumm jew spanjang haritu. hurmm :))) 
mst bahagia sgt kan. ALhamdulillah :') 




Hee~ bgambo bsama Pengantin pOmpuen.
Masa ni si Pengantin Lelaki otw nak sampai.
So, sambil2 nunggu tuuu, kitoram snap SNAP & snap jew pic. buwet kenang kenangeng. hew hew :D



Erks :P
hee~ kenaikan. Si cantek manis ni nama nye SABARIAH :)
Sabariah ni bukan isteri Kassim Selamat au. Sabariah ni ta kawin hagi. Single mingle kut. Eh yeker? HAHAu :DD
qyn ajak dy teman ke kenduri fatihah, sbb segan kut nk g soram2.hee :P




Eh .. Ehhh..
Pengantin laki da sampai laaaaaa. he he :DD
Kompang di faluuuu,, fengantinnn maluuuu.. 
esh, hape lagek ek? lupa lirik daaa~ :P






Haaa...
2 jejaka hini lakkkk geng klas qyn gak dulu.
haes :D lama betui x jmpa. hee
sebelah kiri Hanif, sblh kanan Mulia Alimi.
Qyn rasa hanif ngn mulia x brubah pun muka. hehe ttp sama, yg bezanya dulu mereka bbju skolah & skrg bbaju hari hari.. erks? hehe :D





Ni pun geng skola qyn gak. 
Sebelah kiri dari atas : Ecah,  Ayuni
kiri dari bawah : Ida, xknl(hehe), bibi, & asmax :D
heee~ rindu kat mereka. qyn x sempat jmp dioram.
Pic ni pun qyn kebas dari fesbuk ecah. sori cah. jgn maraa aa :P






Da groom & da bride :)
hee~ hepy wedding day guys :')
May Allah bless for u (your spouse) & bless u :'D
& may He unite both of u in gudness. ^_^
Hope ur wedding bring u endless joy & everlasting happiness :')
In sha allah.






Amin :))
Sekian.











Saturday, January 26, 2013

SEGMEN : "WHO IS THE LUCKY ONE ? by HANNA & KK "

Assalamualaikum. Hae Hanna, KK, n  xlupa, bloggers semua yang singgah :)

hee~ qyn nak join segmen cik Hanna n KK ;) Jom la join sama, banyak HADIAH tau!! ;DD
Klik cik banner ntuk join, aloh. macam biasa :)



Qyn tagkan pada : 


hee~ pada yg kena tag tuu jangan marah haa~ nak ajak join samasama je, together2. x salah kan?kankan :D
wehehe :DD


Sekian.


Friday, January 25, 2013

Segmen : I Follow You,,You Follow I by Siti Aisyah Khalil

Assalamualaikum. Hai :) urm urm!!!! qyn borimm -,-"
nak join segmen blh? muehehe :D

Klik banner kalo nak join skalist ;D






Follower(s) terkini : 553.



Qyn nak tagkan pada :


3. Pu3 Ela
4. Pada sesape saje yang terbaca entry ini ;D

Hee~ join leee geng yeah ;D

Sekian.




Header kenang kenangan dari cik SD ;)


Assalamualaikum. Hae....!! selamat pagi semua ;D

Okai.. straight pada tajuk la yee, qyn dapat Header dari cik SD yang yang baheb hatii.. Baekk sangattt!! ;DD hee~ actualy qyn da plan slow2 da nak tukar header sblum2 ni. Tapi dsbbkan ad kkangan2 sked dan ad sked sft suka nangguhkan koje. So, tbengkalai le plan qyn hituuu.. huu~ & kbetulan laa plaP tjumpa post cik SD. hee~ rezeki qyn la tuuu. kankan ;) Alhamdulillah :))

Nak tengok header baru qyn? hee hee~ :DD

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaa~ 




OuCh!! ada gambar. heee~ :DDD
 cOlourfull~ weee :PP
Simple :P but. nice :')
Qyn suka sangatsangat....!!! Thanks cik SD. Thanks... !!
 i luv u lahs.! muehehehe ;DD

Owh.. sebelum tlupa. qyn pom ada kenang kenangan buat cik SD.
Scroll bawah..
.
.
.
.
.
.

Scroll lagikk.
.
.
.
.
.
.
.

Cakkk!!
.
.
.
.
.
.



Hee~ dOodle pink cenderajiwa dari qyn.
qyn x tahu nak bagi apa as balasan..
Harap cik SD terima apa adanya ea :')

hee~ :P
segan la ;DD
qyn baru belajar buat doodle. kalO x cun, co co cowiiee yeahh! har har :DDD


P/S: pada sape yang nak kenal cik SD ngan lebih2 dekat, buleh singgah Super Dreaming, mana tahu kut2 leh dapat header pwee lagik. hik hik ;')
  & alang2 tuuu like le page beliau kat SDblogpage. :DD

Sekian.

Assalamualaikum..







Thursday, January 24, 2013

Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1

Assalamualaikum. Hai ;)
Jom sertai segmen mega 3000 follower by Blog 3 dalam log 3 dalam 1. Klik incip banner ntuk join samasama ;D





Apa 3000 Follower? Biar betul? Tipulah!

Anda tidak percaya? Cuba lihat calculation di bawah ini

          1 Bulan = 30 Hari

x    1 Hari = 10 Follower

-------------------------
1 Bulan =  300 Follower
-------------------------
Tengok baru 300 mana ada 3000 Follower? Tunggu sekejap mak cik, pakcik, atok, nenek B3D1 belum siap lagi.
300 Follower X 12 Bulan = 3600 Follower





Best kan ? So apa lagi yang anda tunggu? Jom jom. join ramai2.hee~ :DD

Sekian. 


Tutorial Copy banner dari segmen :)

Assalamualaikum. Hee :D

Qyn datang nak jadek cegu sekejap. Boleh kan? :DD



Okei, tadi ade adik manis request tutor for copy banner dari segmen. Hurm. senang je dik :D


Ikut step ini okei :)

1. mula2, adik klik new entry, yela, nak join segmen kan. kena buat satu entry.

2. Next, Adik pegi dekat entry orang yang buat segmen tuu.. Right Klik banner beliau dan copy. 

3. Paste kan dekat entry adik. Senang kan ;D 

4. Last, adik copy plak link url entry orang yang buat segmen tuu dan klik pada banner yang adik dah paste tadi. kemudian klik button link..... 
Kat mana button link tu? boleh tengok contoh d bawah ;)



Dan. Pastekan link url yang adik dah copy tadi dekat kotak web address. Pun boleh rujuk contoh d bawah.hehe ;D



Tekan "Ok"
Selesaii :PP


Erk. Faham ker? muehehe ;D

Kalau x paham buleh tanya. ye? ;D
All de besh ;D

Sekian ;)




Banner Giveaway by AzzahSaid :)

Assalamualaikum.


Hee~ Sape nak banner free blh klik banner dbwah hokei ;D







Nama : Kauilhamkusakinah
Warna : Merah + Pink :D


Sekian.




Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~

Assalamualaikum. Hai ;D Jom. join segmen cik KasihLestariAbadi ;DD

Macam biasa klik cik banner d bwah ntuk join ;DD




Jumlah Follower Terkini : 519.

Segmen d buka bmula semalam dan akan berakhir pada 9feb2013.
hee~ jom jom. jom heboh2kan segmen hini.

Kbai 



Awesome Photo Contest by Shadhira


Assalamualaikum. Selamatpagi dan salam maulid rasul bt semua umat Islam khususnya ;D
erk erk :P
Dipagi yang indah kali ni qyn skali lagi ingin menjoinkan diri dalam satu Contest hini. muehehe ;D

Klik cik banner ntuk Join sama ;)






Every successful person has a painful story but Allah will assure that every painful story has a successful ending. rite? ;D

Barang2 yang paling baik ialah barang2 baru.
Tapi bagi qyn kawan2 yang paling baik ialah kawan2 lama. Sayang mereka2 d atas. Rindu saat pjuangan bsama :')

Hee~ Done :)

Qyn Tagkan pada semua yang terbaca entry hini. hee~ join jangan x join. hau ;D

Kbai






Wednesday, January 23, 2013

1st Giveaway By Puterikasih.com

Assalamualaikum. 
Next Giveaway from Cik PuteriKasih.hee~

Memandang kan giveaway kali ni d tag oleh dua orang sahabat baek qyn Cik Wana & juga Cik Aini. So, qyn dgn senang hati ingin menjoinkan diri skaki. Harap2 tergolong dalam golongan org2 yg btuah kang. in sha allah kalo ad rezeki. kalo x dop nok wat gano. ork Ork? ades, tubik bhs klate plok.wuhuu :PPP

Nway pada Sesape yang tengah2 tade kj, tgh free, blhlee klik2 banner d bawah dan join sama duakaki dengan qyn. muehehe ;D



“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia


Erk. Qyn tagkan pada
1. http://mohdfauzrin.blogspot.com/
2. http://cahayasenyuman.blogspot.com/

Sekian. bai :P


1st Giveaway From Mailey Jayley

Assalamualaikum. Hai. Selamatmalam adek2 kakak2 abg2 pakcikmakcik2.. xtdo ag? heheew. mrapu saja :PP
okei2 :P Memandangkan malam ni free & internet agak laju, so, qyn rasa nak join giveaway from Mailey kut. Giveaway ni d tagged oleh sedari Cik FD. Boleh klik SINI ntuk singgah ke blog cik FD. :D

So, macam biasa, klik banner ntuk join :D




Dan. memandangkan hadiah2 dari Giveaway ni Gempax dan ada lagi penambahan hadiah. So, qyn dengan ikhlas hati Tagkan GA ni kat :


Giveaway ni akan tamat pada 30 jan 2013. So, korang, join tau jangan tak join ;D

Sekian :)


Salam Maulidurasul :')



Jom samasama selawat keatas junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W..

Salam Maulidurasul buat semua umat Islam :')






Topup Giveaway by FD :)

Assalamualaikum. Hai. Selamat Malam :)
Qyn datang nk join segmen lagi barangkali. hehe Thanks miss FD sebab invite.heheh :P

Korang pom jom lee join skaki. kalau btuah boleh dapat topap pwee. hee~ nak join jgk? awlolo :PP macam biasa klik je banner at bawah hini. HAr haR :DD



Done :) qyn nak bBlogwalking plak. hehew. Kbai :)


Follower ke Limaratush. :"D

Assalamualaikum.
Hai :D
Salam hari rabu semua :')

Hm.. masuk ni da masuk minggu ketiga agaknya qyn bcuti. muehehe :D borim gak au spOsen. Tp xpela~ xrugi pun kan luangkan masa kita bsama family. ;D

Erk.
Actualy entry ni khas uat InciP follower qyn yang ke limaratus. hew hew :DD baRu lima ratus da heboh ang.. esh eshh. wat malu kokram jas.HAHAu :PP
em :DD
Kali ni Follower btuah qyn is Lelaki :')
 Ouch Big Thanks to you guy,




 sebab sudi jadik follower belog qyn yg serba kekurangan hini. huhu :DD

Btw, jom kite bekenalan dengan beliau. hee~ 
Nama beliau d alam blogger is  Mat Sahaje. hua Cantek nama bro! HAHA :D
well~
Belog beliau d beri nama : Sukahatidownload :D
huhu :D 
Kat belog beliau hini ada pelbagai software aPplications. So, kalau korang nak boleh leeee download itu dan ini :D

 Macam2 ada kat belog beliau ye. Such as :

Android Applications, Android Games, Android Themes, Android Widgets, Churp Churp, Emulator, English Movie, English Music, Full Album, HD, Malay Movie, Malay Music, Mediafire, Mp3 English, Mp3 Malay, Music Video English, Music Video Malay, Music Video Other, Nokia Symbian Games, Nokia Symbian Software, Nokia Symbian Themes, Other, Paid Version, PC Software, PSP Games, SAYS, Thai Movie, Trick, TusFiles, Tutorial, TV, Wallpapers, Windows Mobile 6 Applications and etc :)


Korang singgah la kalau nak hape hape, incip MAt bagi download free2 jew. muehehe :D

Jom tekan SINI untuk ziarah kebelog beliau, dan ringgan2kanla follow si dia ye.hehe~ :D


Sekian. Kbai :)



Segmen: Follow Sampai Puas Hati!!!

Assalamualaikum. ehmmm :DDDDD
lagi.. nak join segmen dari kenalan blogger. hehe jom ramai2 kita join segmen beliau :) nak join? macam biasa scroll bawah dan kelik si encip banner :D





My page :


Done :) haha :D
okai. qyn nak beradu da..

SelamatMalam.

P/S : Sebelum tdo jom baca
Ayat Kursi :)
3 kul :)
Doa sblm tdo : Bismikallah huma ahya wa amut..
&
Alfatihah ntuk kedua ibubapa tak kira mereka maseh hidup ataupun sbaliknya..

Nite :)

Assalamualaikum ..


Segmen : + Follower 2013


Assalamualaikum.
Erk. Nak join satu segmen lagi. blh? muehehe :DD
Klik banner d bawah ntuk join. haes macam biasa lee :PP


Followers skarang baru mencecah 491

Mula berbeloging awal tahun 2011, so Senior kut :)

Done.

Kbai.


Segmen : Jadikan Follower Overload :D

Salam. er. selamat tengahmalam n selamat awal pagi. hehew :D
Sebelum tdo. serasa macam mau join 1 segmen lee.. muehehe :DD

Klik banner at bawah ntuk join sesameee hokey :PP



Done. Kbai :DD


Sunday, January 20, 2013

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Assalamualaikum.
Hai selamat papapagiiii semua. he he :D
Qyn nak join segmen ni. huhu sape yang x join ag jom join sama :D
Klik banner ntuk join. erk :PP


End  15 februari 2013 :D

Kbai


;'D



Klik ntuk TUMBESARAN



Nikmatnya... 
Bila kita punya masalah :')
Kita terduduk malu
dan
rebah d hadapan Allah...

Segala rasa bisa diluah tanpa had.
Bila kita bdoa pada Allah, 
bukan bermakna kita ingin memberitahu Allah apa yang kita inginkan, sebab....
Tanpa kita beritahu pun, 
Allah sudah tahu segala apa yang ada dalam hati kita.

Cuma,,
Kita mengadu tanda kita bergantung pada Zat Allah yang maha besar... Tanda kita berserah selaku HAMBA ALLAH yang lemah...



Moga hidup kita dipayungi mardhatillah...
In Sha Allah...