Awak follow kita , kita follow awak balik ! hehe ^_~

Thursday, January 24, 2013

Tutorial Copy banner dari segmen :)

Assalamualaikum. Hee :D

Qyn datang nak jadek cegu sekejap. Boleh kan? :DD



Okei, tadi ade adik manis request tutor for copy banner dari segmen. Hurm. senang je dik :D


Ikut step ini okei :)

1. mula2, adik klik new entry, yela, nak join segmen kan. kena buat satu entry.

2. Next, Adik pegi dekat entry orang yang buat segmen tuu.. Right Klik banner beliau dan copy. 

3. Paste kan dekat entry adik. Senang kan ;D 

4. Last, adik copy plak link url entry orang yang buat segmen tuu dan klik pada banner yang adik dah paste tadi. kemudian klik button link..... 
Kat mana button link tu? boleh tengok contoh d bawah ;)



Dan. Pastekan link url yang adik dah copy tadi dekat kotak web address. Pun boleh rujuk contoh d bawah.hehe ;D



Tekan "Ok"
Selesaii :PP


Erk. Faham ker? muehehe ;D

Kalau x paham buleh tanya. ye? ;D
All de besh ;D

Sekian ;)




2 comments:

Harith Iskandar said...

baiknyer kakak ni :)

Qyn Isma said...

HAHAHAA tengah taded kj, biasa loww :PP